Valåret med Sven

Valåret har äntligen kommit och det kickar vi igång med vår egen satsning #votewithmelander. Satsningen började med att Sven Melander träffade alla partiledare i direktsända intervjuer på Facebook för att prata valfrågor, partierna politik och personliga tankar kring Sverige och framtiden.

– Politik och demokrati är grundpelare i vårt samhälle. Och jag hoppas att genom min journalistik och humor ska kunna göra vissa frågor enklare att förstå. Det har varit oerhört roligt, spännande och intressant att få träffa alla partiledarna under åtta livesända timmar på Clarion Hotel Stockholm, säger Sven Melander.

Sändningarna direktsändes på Svens Facebook men finns också på YouTube.

https://www.facebook.com/thesvenmelander 
https://www.youtube.com/drakteve

– Vill man involvera människor i Sveriges politik på ett enkelt sätt, så måste man finnas tillgänglig på de plattformar där många är. Därför sänder vi det på Facebook och YouTube. Den direktkontakt som vi får där med tittarna är svårslagen, säger Johanna Liljegren, producent för projektet.

Under våren fortsätter inspelningen av “Valskolan” som är pedagogiska men underhållande klipp som kommer att publiceras längre fram i vår. I höst väntar valvaka och eventuella uppföljningar av partiledarintervjuerna.