Valåret | Sven Melander

Vi kickade igång valåret med vår egen satsning #votewithmelander

Under fyra månader hade vi arbetat för att få till sändningarna där Sven Melander träffade alla partiledare i direktsända intervjuer på Facebook. Allt för att på ett lättsamt men allvarlig sätt prata valfrågor, partierna politik och personliga tankar kring Sverige och framtiden.

Resultatet blev 8 direktsända timmar på Facebook, en timme med vardera partiledare under två veckor. Sändningarna gjordes med publik från foajen på Clarion Hotel i Stockholm.

– Politik och demokrati är grundpelare i vårt samhälle. Och jag hoppas att genom min journalistik och humor ska kunna göra vissa frågor enklare att förstå. Det har varit oerhört roligt, spännande och intressant att få träffa alla partiledarna, säger Sven Melander.

Sändningarna direktsändes på Svens Facebook men finns också i finputsad version på YouTube.

https://www.facebook.com/thesvenmelander 
https://www.youtube.com/drakteve

– Vill man involvera människor i Sveriges politik på ett enkelt sätt, så måste man finnas tillgänglig på de plattformar där många är. Därför sänder vi det på Facebook och YouTube. Den direktkontakt som vi får där med tittarna är svårslagen, säger Johanna Liljegren, producent för projektet.